Dirigent Piet Celis
Piet Celis

was acht jaar toen hij lid werd van de Koninklijke Harmonie De Weergalm der Winghe als bugelspeler.
In 1986 startte de harmonie met een jeugdwerking waarover hij de muzikale leiding kreeg.

Hij studeerde muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij in 1992 zijn einddiploma behaalde. Hij volgde er les bij ondermeer Leon Pétré, Robert Groslot, Jan Van der Roost en Frans Violet. Piet volgde ook masterclasses bij
Theo Mertens (+ 2003) en bij Bert Joris. Tijdens zijn opleiding speelde hij in de big band, het harmonieorkest en in het symfonisch orkest van het Lemmensinstituut. Ook bespeelde hij de natuurtrompet tijdens de uitvoeringen van de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach. Deze verschillende stijlen brachten hem in contact met een zeer divers repertoire en dat zie je vandaag nog steeds aan de programmakeuze van de dirigent.
Hij hecht veel belang aan een goede verstandhouding en samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs in onze regio. Sinds het schooljaar 2018-2019 is onze vereniging erkend als alternatieve leercontext voor de lessen groepsmusiceren en werken wij hiervoor samen met de Academie Regio Tienen, filiaal Tielt-Winge. Onze dirigent is van mening dat iedereen die graag in groep een instrument bespeelt hier ook de kans moet voor krijgen.
Daarom gebruiken we aangepaste partituren en werken we met een flexibele bezetting.
Een gevarieerd doch evenwichtig orkest waarin men vreugdevol en intens kan musiceren is het doel. Om dit te bereiken staan kwaliteit, inzet en een optimale groepssfeer voorop.
Evenementen
Repetitie

Contact

K.M. de Weergalm der Winghe
Tiensesteenweg 86
3390 Tielt-Winge
e-mail : info@deweergalmderwinghe.be

Repetitielokaal :
Dommelhof Bistro deVilla
Ingang Halensebaan

Volg ons op

Facebook Youtube

Extra

Valid HTML 4.01 Transitional

Valide CSS!